Alternativ finansiering av Aktivitetsdosetten i Strand kommune

I Strand kommune har pårørende tatt affære og besluttet å finansiere abonnement i Aktivitetsdosetten på de 2 bofellesskapene på Jonsokberget og på Tautunet. Det er Tante som bor i et av bofellesskapene som har dekket kostnadene til oppstart av Aktivitetsdosetten i kommunen.
«Vi vet at tanten vår vil få stor glede av dette, og hun vil sette pris på at dette også kommer alle de andre beboere tilgode», sier tantebarnet Nina Vervik Eie som ble verge etter tante fikk demens. «Det er en viktig del av livet å få holde på med ting man liker. Aktivitetsdosetten gir beboerne mulighet for å få sine individuelle ønsker og behov ivaretatt. Gyldne øyeblikk som gir livskvalitet og glede i hverdagen blir satt i system. Vi har elever fra helsefag på Strand VGS som hjelper med å utføre aktivitetene i bofellesskapene hver onsdag. Pårørende kan også være med å bidra og på den måten blir hele nærmiljøet inkludert.»
Det er første gang at et abonnement i Aktivitetsdosetten blir betalt av en privat bruker. Kanskje blir det flere pårørende som ser verdien av å gi støtte til et tiltak som bidrar til at den enkelte beboer får et godt og individuelt tilpasset innhold i hverdagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.